mandag den 5. januar 2015

Sådan finder du din undertone

At kende sin undertone i huden kan være en kæmpe hjælp, til at finde din foundation i den rigtige farve. Men til gengæld kan det også være rigtig svært at finde den, så jeg har et lille breakdown af hvad det er og hvordan man kan finde sin undertone.

Undertonen i huden er det, som indikerer, om du er lyserød eller gul, for at sige det firkantet. Og foundations bliver lavet med en undertone i, nogle bevidste og nogen ubevidste. F.eks. er langt de fleste af Max Factor's foundations meget lyserøde/kolde i tonen, dem fra Bourjois er oftest gule/varme i undertonen. Og Mac har deres system, som henvender sig til begge, nemlig NC(de varme undertoner) og NW(de kolde undertoner).

For at finde ud af, om man er kold eller varm i sin undertoner, eller måske endda neutral, som også er en ting, er der et par ting man kan kigge efter:
  1. Stil dig ud i sollys og tag et kig på dine vener ved håndleddet. Ser de lilla eller blå ud, er du sandsynligvis kold i undertonen, altså en lille lyserød gris. Men ser de grønne ud, er du sandsynligvis varm i undertonen. Og det grønne kommer af de gule undertoner i huden, som lægger sig over de blå vener. Og som mange af os ved, billedkunst 101, så er blå+gul = grøn. 
  2. Nogle bruger deres smykker som pejlepunkt. Ser du bedst ud i sølv, er du sandsynligvis kold i undertonen, og klæder guld dig bedst, er du sandsynligvis varm. Og med "klæder dig bedst" mener jeg om de fremhæver din glæd og din hud. Hvis de ikke "klæder" dig ser du måske lidt bleg ud eller mat og kedelig ud, med den "forkerte farve". 
  3. Og så kan du teste det med en faktisk foundation. Smut ned i Matas, få en prøve på en foundation, måske fra Max Factor, og prøv den på. Ser den helt forkert ud på dit ansigt kontra hvordan din hals ser ud, passer den kolde undertone i den ikke til dig. Så er du varm. Men passer den derimod til dig, er du kold! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar