søndag den 18. januar 2015

Når en foundation oxyderer

Kender I det, når man har fundet en foundation, som man tror passer til en, men et par timer efter man har taget den på, har den ændret farve og pludselig er dit ansigt alt for mørkt i forhold til din krop? Ja i værste fald kan dit ansigt have fået den her spøjse orange tone til sig. Det kaldes at en foundation oxyderer, og det kan skyldes op til flere ting, blandt andet olierne i huden og i din foundation, fugtigheden i vejret, lys og temperatur eller måske er din hud mere sur (altså som i syre-sur).

Hjælp til at undgå at din foundation oxyderer:

  • Det er altid en god start at læse anmeldelser på nettet om den foundation du har udset dig, og så specifikt kigge efter, om andre har erfaring med at den oxyderer. 
  • En anden ting at have in mente er din hudtype. Især os med fedtet hud kan have problemer med at ens foundation oxyderer. Det er fordi olierne i vores hud reagerer med olierne i den foundation vi har på. Så et tip til Jer er at gå efter dem lavet til den fedtede hudtype. Jer med tør kan så vidt jeg ved godt slå Jer løs.
  • Få en tester. Gå ned i Matas eller Magasin eller hvorend du vil købe den, og spørg om en tester. Så kan du teste den en søndag hvor du ikke skal ud i offentligheden og se, om den skifter farve hen over dagen.
  • Har du allerede købt en foundation, som du er rigtig glad for hvoran ser ud på din hud, men stadig oxyderer, kan du forsøge dig med en farve der er en til to farver lysere end din hudtone. Så når den oxyderer, så burde den passe.
  • At sætte din foundation lige efter du har taget den på kan også gøre en forskel. At lade den sidde imens du gør resten af dit ansigt færdigt, kan speede oxyderingsprocessen op. Det er en personlig erfaring det her, forresten. 
Her er en foundation, som jeg har erfaringer med oxyderer på mig. Nogle gange værre end andre. Den ser skide godt ud på min hud, da teksturen og dækkeevnen er super naturlig og glødende, uden at fremprovokere fedtet shine i løbet ad dagen.
Og nedenfor ses det, hvorden den har oxyderet. Den mørke del fik 20 minutter til at koge, og den lyse klat er en jeg kom på lige inden jeg tog billedet. Det kan gøre en massiv forskel, og især for os super lyse piger, som kæmper med at finde noget, som er lyst nok.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar